Skip to content

Lad liggende sygetransport være en tryg hjælp hele vejen

Ved du hvad en liggende sygetransport indebærer? Det kan faktisk være ganske godt at vide, hvis du en dag kommer ud for at skulle benytte dig af det. I mange tilfælde er det nemlig nok, frem for at tage med en ambulance. Præcis hvad forskellene er, og i hvilke tilfælde det er mest belejligt at gøre brug af liggende sygetransport, kommer jeg nærmere ind på i indlægget her.

Hvad er forskellene på en ambulance og en liggende sygetransport?

Selvom vi ikke alle har været med en ambulance, så ved de fleste alligevel godt, hvad en ambulances funktion er. De rykker ud til nødsteder, og bruges ofte i akutte tilfælde. De har det nødvendige udstyr, til at behandle patienten under kørslen. I en sygetransport er der ligesom i en ambulance, professionelle reddere med, men der er ikke det samme udstyr.

I en liggende sygetransport er redderne med for at yde omsorg, men der er ikke medicinsk udstyr til at behandle undervejs. Derfor bruges denne transport form ikke i akutte tilfælde, men blot til transport til hospitalet.

Bliv transporteret mellem hjem og behandlingssted

Det er ikke blot til sygehuset at sygetransporten kører sine patienter hen. Du kan også nemt og bekvemt blive fragtet mellem dit hjem og en privatklinik eller en speciallæge for eksempel. Du kan også blive kørt til både kiropraktor og fysioterapeut, hvis der er behov for det. På den måde transporterer en liggende sygetransport altså sine patienter til steder hvor de kan behandles for smerter, som ikke er akutte.

Opstår der derimod akutte smerter, skal der en ambulance ud. De har nemlig det nødvendige behandlings udstyr og tilladelsen til at køre med udrykning. En sygetransport kan bestilles på forhånd, mens en ambulance som regel rykker ud så snart der ringes efter dem.

Også transport fra udlandet

Opstår skaden i udlandet, kan du som tilskadekommende, nemt og bekvemt komme sikkert hjem. DK Ambulancetjeneste og deres professionelle reddere, sørger for at deres patienter er i trygge hænder hele vejen fra lande rundt om i Europa, og hjem til et hospital i Danmark. Det er en sikker og behagelig måde at blive fragtet på. Dette gælder hvad enten turen går hjem, til sygehus eller sågar fra lufthavnen.

Har du for eksempel slået dig, eller fået anden form for skade, som ikke kræver akut behandling, så er den liggende sygetransport ideel. Du arrangerer blot med dem, at du bliver hentet, og så kan du have en rolig og afslappet tur.