Skip to content

At skære tænder er ikke godt for hovedet

Det sidste par år, har jeg haft rigtig meget hovedpine. Jeg har ikke kunne forstå det, fordi jeg både drikker nok vand, får nok søvn og dyrker motion. Men jeg fandt ud af, at årsagen kan findes i at skære tænder om natten. Hvis det er tilfældet, har jeg selvfølgelig ikke været klar over det. 

At skære tænder kan give hovedpine

Jeg har længe døjet med hovedpine, som jeg har taget smertestillende for. Jeg har ikke kunne forstå det, da jeg synes, at jeg får nok søvn, jeg dyrker regelmæssig motion og spiser sundt. Jeg er glad i min hverdag, men kan godt have tendens til at have et lidt for pakket program. Derudover synes jeg, at jeg er sund og rask. Jeg googlede hvorfor jeg har hovedpine (som man aldrig skal gøre, der kommer alle mulige farlige sygdomme op), og jeg læste blandt andet, at det at skære tænder kan være en del af problemet. Så det ville jeg selvfølgelig undersøge. Jeg tog derfor til tandlægen, så de kunne kigge på mit tandsæt og rigtig nok, jeg skærer tænder. Det at skære tænder giver mig altså den daglige hovedpine, som jeg går rundt med. Min tandlæge sagde, at jeg skulle søge egen læge for at tale om stress.

Hvad kan man gøre ved det?

Min tandlæge gav mig også en bideskinne, som jeg skal sove med hver nat. Den skal hindre mig i at ødelægge mine tænder. Over tid kan det at skære tænder nemlig slide dit tandsæt helt ned. Det kan både være rigtig ubehageligt, og det kan gøre, at du skal have lavet nye tænder. Ud over skinnen, som selvfølgelig bare er en udvendig løsning, så sagde min tandlæge også, at jeg skulle søge egen læge. Jeg tænkte lidt, hvorfor er det dog nødvendigt. Han forklarede, at han tror, at jeg måske er stresset. For da jeg hverken ryger, drikker kaffe eller har forkert tandstilling, var det det eneste han kunne tænke. Så nu har jeg en tid hos min læge i næste uge, for at tale om stress. Hun skal hjælpe mig med at håndtere hverdagen bedre, så jeg igen kan leve uden hovedpine. Så er jeg også fri for at fylde min krop med smertestillende piller hele tiden. Nu sover jeg hver nat med min nye skinne. Det kan være lidt svært at falde i søvn med den på, fordi det føles anderledes i min mund. Jeg jeg er forhåbningsfuld!