Skip to content

Øjenlågsoperation for alle med tunge øjenlåg

I dag på bloggen skal vi tale om tunge øjenlåg, og hvordan en øjenlågsoperation kan gøre hverdagen meget bedre og nemmere for dig, som lider af tunge øjenlåg. Hvis du ikke har hørt om Bonnie Erichsen, så skal du klart læse med, da det er den læge, som det skal handle om i dag. 

Øjenlågsoperation mod tunge øjenlåg

Bonnie Erichsen kan være din hjælp til at komme af med tunge øjenlåg. Deres klinik har dagligt patienter, som lider af tunge øjenlåg af forskellige årsager, hvilket gør det svært for dem at nyde hverdagen. Med tunge øjenlåg kan man føle sig træt og uoplagt hver eneste dag, når man vågner op. Det kan være svært at lægge øjen make-up, fordi øjet folder ekstra meget. Derudover kan det tage på kræfterne, at skulle holde øjnene åbne, og patienter vil opleve før deres operation, at de hellere bare vil have lukkede øjne. Dette laver en øjenlågsoperation om på. Så lad om gennemgå lidt mere omkring selve operationen, samt hvad der sker efter du har gennem gået øjenlågsoperationen. Før din operation skal du til en forundersøgelse, hvor du og lægen bliver enige om, hvad der skal ske under operationen. Det er forskelligt, alt efter folks udseende, hvad der kan og skal gøres.

Under operationen og efter operationen

Når du er kommet i bedøvelse, ligegyldigt hvilken form du vælger (fuld narkose eller lokalbedøvelse), så tegner lægen op, hvor han/hun skal lægge snittet. Derefter lægges et snit på øjenlåget. Dette hudstykke tages væk fra øjet sammen med det muskel og fedt, som det måtte sidde på. Dette gør, at det igen er nemmere for patienten at åbne øjet. Til sidst syes huden sammmen med tråd, som er lige så fin som et hårstrå. Dette er fordi man ønsker at undgå ar for så vidt muligt. Over tråden sættes plaster, så det ikke springer op. Herefter ligger du en time eller to med isposer på øjnene, som skal mindske misfarvning og hævelse. Du får også isposer med hjem, som du skal komme i fryseren, og herefter kan anvende dem 3-4 gange dagligt efter nødvendighed. De plastrer, som du fik på under din øjenlågsoperation skal sidde, indtil du får fjernet trådene 6-7 dage efter. Igen vil du få nogle nye plastre på, som du bør lade sidde i 3-4 dage. Du kan læse meget mere info inde på Bonnie Erichsens hjemmeside, som jeg har linket til længere oppe.

Læs mere på bloggen her.