Skip to content

Tandretning giver dig smilet tilbage

Har du også svært ved at smile?

En tandretning kan være en drøm for mange. Flere mennesker er så kede af deres tænder, at de får et meget lukket udtryk. Et smil er oftest kombineret med utryghed og pinlighed, for dem der har problemer med deres tænder. Jeg har selv været i samme kategori, som de mennesker jeg her nævner, og jeg troede at tandretning hørte barndommen til.
Jeg har altid haft skæve fortænder, og jo ældre jeg blev, jo mere bevidst blev jeg omkring dem. Jeg har altid været en glad og udadvendt person som yngre, men i takt med at jeg blev mere fokuseret på mit udseende, jo mere indelukket og indadvendt blev jeg. En tandretning var ikke noget jeg havde overvejet som en mulighed, da jeg troede at dette var ensbetydende med togskinner. Ikke ligefrem noget der ville fjerne fokus fra min skæve fortænder.

Mit smil og min selvtillid var væk

Min uvidenhed omkring tandretninger gjorde at jeg i mange år, holdt mig mere og mere for mig selv. Når jeg var i sociale sammenhængende, smilede jeg aldrig. Dette medførte at jeg blev opfattet som meget uvenlig – ikke en person der indbød til samtaler og venskaber. Jeg græd indenvendigt, men det var vigtigere for mig at holde et pænt og ‘ordentligt’ ydre, end at smile og være den åbne pige jeg er. Mit dumme fokus på mine fortænder ændrede mig. Lige indtil min veninde spurgte, hvorfor jeg dog ikke bare fik gjort noget ved det! Hun fortalte mig om en type af tandretning, som ikke havde noget at gøre med de store, klassiske togskinner jeg forventede. Jeg gik med det samme på nettet og fandt nyt håb. En klinik tilbød tandretning med ‘usynlige’ skinner, og jeg følte med det samme at et nyt kapitel ventede mig.

Tandretning gav mig livskvaliteten tilbage

Jeg aftalte en gratis konsultation hos klinikken, hvor jeg blev undersøgt af meget kompetente og søde tandlæger.Vi snakkede om mine problemer og mit ønske om at få smilet tilbage. Jeg fik skannet mine tænder og efter en analyse, blev jeg vist en lille animeret film om hvordan mine tænder ville komme til at se ud efter endt behandling. Jeg kunne ikke tro mine egne øje. Min skæve fortænder rettede sig op, og jeg fik et smukt og snorlige tandsæt.
En skræddersyet behandlingen og tandretning gik herefter igang, med en helt diskret og usynlig skinne. Allerede under behandlingen, begyndte min selvtillid at vende tilbage. Jeg vidste at dette var den rette beslutning.
Jeg sidder i dag tilbage med flotte fortænder og et stor smil på læberne efter en tandretning i trygge hænder. Min livsglæde er tilbage og jeg er endelig den åbne og smilende pige, jeg havde drømt om.

Har du haft lignende problemer, eller problemer med at skære tænder? Læs her.